Тръмп коментира купуването на мълчанието на бившите му любовници - bulgaria.utre.bg

Тръмп коментира купуването на мълчанието на бившите му любовници

23 август 2018, 14:05 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Президентът е категоричен, че парите са лично негови и не е нарушил изборното законодателство

Тръмп коментира казуса с плащането на бившите му любовници, за да пазят мълчание. Вчера бившият му личен адвокат Майкъл Коен обяви, че лично Тръмп му е поръчал да уреди въпроса и да плати за мълчанието на две жени. Става въпрос за някогашната порно актриса Сторми Даниъс и бившият модел на Плейбой Карън Макдугъл, които са получили общо 280 хиляди долара, за да не разкриват аферите си с кандидатът за президент на републиканците.

Адвокатът на Тръмп твърди, че целта е била да се повлияе на вота в полза на настоящия президент. Коен също така призна и за други данъчни нарушения в кампанията на Тръмп. Признаването му за виновен означава затвор от поне 80 години.

Първоначално Тръмп обяви, че Коен се опитва да си измисли истории, за да получи по-малка присъда. В крайна сметка обаче Тръмп призна за плащането. В интервю за Fox той заяви, че по никакъв начин това действие не е нарушило закона.

Парите са лично мой. Не са използвани пари от кампанията ми, твърди Тръмп.

Проблемът с произходът на парите, дадени на любовниците на Тръмп, е огромен. Ако се докаже, че става въпрос за средства от кампанията му, това може да доведе до съдебно преследване президентът. БиБиСи напомня обаче, че подобно не може да има преди да му се поиска импийчмънт, а това може да стане след изборите за Конгрес през ноември. Очакванията са тогава републиканците да загубят мнозинството си. Ако демократите получат властта вече е възможно да се говори и за импийчмънт на Тръмп.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят