Валери Симеонов ли стои зад Бранимир Ботев и неговите атаки срещу туризма ? - bulgaria.utre.bg

Валери Симеонов ли стои зад Бранимир Ботев и неговите атаки срещу туризма ?

21 август 2018, 17:23 | breaking.bg
  • Снимка:
    Кадър/Канал 3

Лобизъм за частни фирми и скандали с “компенсаторки” се свързат с името на бившия зам.-министър и съветник

Нестихващото огорчение на Бранимир Ботев от преждевременно приключилата му кариера като заместник-министър в самостоятелното Министерство на туризма напомпа ново медийно внимание към неговата скандална особа, закърпено с бели конци, коментират представители на туристическия сектор, пише breaking.bg.

Те виждат дори инсценировка в последните му телевизионни изяви, когато се изкара жертва на среднощно нападение в дома му във Варна. За него той най-нагло набеди едва ли не като инициатор… министъра на туризма Николина Ангелкова и очерта апокалипсис за целия отрасъл.

Браншовиците припомнят, че Ботев бе уреден за зам.-министерския пост от тогавашния Патриотичен фронт. Водещите организации в туризма обаче застанаха зад декларация до съпредседателите на коалицията да изтеглят тази провокативна кандидатура, защото зад нея прозират лобистки интереси по проекта „Супер Рила“, компрометирани факти и загърбване на бизнеса при изготвянето на стратегически документи. „Патриотичният“ сериал явно има ново продължение, защото според бранша зад кандидатурата на Ботев стоял Валери Симеонов.

Освен това Ботев промотирал пловдивска частна фирма, която имала пълен достъп до цялата информация в туризма и източвала държавни пари по незнайни схеми. Имуществото на винарната на неуспелия зам.-министър в Баня, Карловско, който парадира с роднинство със самия Христо Ботев, е описано за данъчни дългове. Ботев обаче беше министерски съветник в първото правителство на Иван Костов.

Името му нашумя и около скандала с компенсаторните записи на майка му Анжел Енгибарова-Шмид. Разкритията станаха тогава повод за разследване срещу Едит Гетова, бивш зам.-министър на икономиката, а министър Александър Божков беше уволнен от второто правителство на СДС като главен преговарящ с Европейския съюз.

След поредицата от гафове и скандали, свързани с назначенията в кабинета „Орешарски“, се отпушиха протести и премиерът покани представители на гилдията да изберат кой да ръководи сектора. Зад Ботев, който винаги се е „славел“ с перфидното си високомерие, застанаха едва десетина организации, някои от тях без пряка връзка с туризма. Един толкова недиалогичен и егоцентричен човек е загуба за туризма – нещо, в което самият той обвинява днес туристическата администрация и целия сектор, смятат от бранша. Остава му само да изтупва за пореден път прахта от скършените си задкулисни интриги и да върти бури в чаша вода, дори с цената да изрежисира интрига със собственото си семейство.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета