Зам.-шефката на КФН Ралица Агайн подаде оставка

Депутатите я одобриха почти единодушно

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подава оставка. Това съобщи тя сама пред журналисти в парламента.

Вчера Агайн беше призована да се оттегли от поста зам.-шеф на КФН с ресор „Застрахователен надзор“ след среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Агайн съобщи, че е подготвила доклад за народните представители по случая с Олимпик. Оставката си тя подавала като морален акт, а не защото смята, че е допуснала грешки в работата си.

Агайн уточни, че няма решение на кипърски съд за фалит на ЗК “Олимпик“. Съдът в Никозия ще заседава по случая на 12 септември, но кипърският регулатор е внесъл документи за обявяване в ликвидация на кипърския застраховател.

Дружеството Олимпик не се разплаща у нас на база на отнет лиценз. По данни на КФН „Олимпик“ не е упражнявал дъмпинг на пазара у нас, категорична е Агайн.

Средната стойност на полиците на компанията по застраховка „Гражданска отговорност“ са по-високи от средните за страната, посочи заместник-председателят на КФН. Твърденията, че те са по-ниски може да са верни за определен сегмент, но не и за цялостното поведение на застрахователя на българския пазар, допълни Агайн.

Оставката на Ралица Агайн влезе като допълнителна втора точка в днешното извънредно заседание на парламента. Те беше одобрена почти единодушно.