Слънчев календар - сряда, 22 август 2018

Хороскоп

21-08-2018, 18:01

Снимка:

bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

5 слънчев ден – Денят е посветен на Благодетелния свят в смисъл установяване на мир, равновесие. (св. Параскева в християнството), планетата Венера.

Тотем на деня - Магарето, символ на покорност и благочестие.

Ден на смирението, подчинението, служенето и изпълнение на своя дълг. Денят предлага мир и прошка. Ден на скромните и трудолюбиви хора. Не трябва да се нарушава хармонията в него. Благоприятно е мълчанието в този ден. Вършете си работата и мълчете. Повече работете, по-малко говорете. Бъдете скромни и преодолявайте всички изкушения. Не трябва да има днес конфликти, затова проявявайте разбиране и е хубаво да се помирите с някого, ако сте скарани. Ако някой дойде при вас да се помири, не го отблъсквайте и не започвайте спор. Добре е за даване на прошка, за сключване на дългосрочни контракти. Помагайте на другите в нужда. Сексуални контакти не се препоръчват, нежелателно и дори да се мисли за това. Допустими са само с цел зачатие. Голяма е вероятността в този ден от заразяване с кожни и венерически заболявания.

Денят благоприятства работата, която е свързана със земята и дърветата. Свързан с женското начало, което пак символизира земята. В този ден трябва да работите със собствените ръце, не само да се обработва земята. Добре е да садите, да поливате, да се работи с дърво. Който работи ще получи благословия. Да се икономисва светлината.

Не се препоръчва: да се бърза, да се пътува и да се започват сексуални връзки. Денят не е подходящ за покупки. Да не се тръгва на дълъг път по възможност. В никакъв случай не трябва да се бездейства. Не трябва на никого да се противоречи – нито на хората, нито на обстоятелствата. Не завиждайте на другите. Не осъждайте другите и не предавайте доверието им.

Диета - Нежелателно е да се започва цикъл на гладуване. Препоръчват се каши, зърнени продукти, кореноплодни. Да се пият по-малко течности, алкохол също.

Облекло -  Придържайте се към успокояващи, пастелни цветове, нежно розово, наситено жълто. Не се препоръчват ярки цветове. Да не се съчетава червено със зелено. Да не се носят едновременно топли и студени цветове. Добре е да се носят медни изделия. Може още да е жълт ахат, розов родонит. Да не се носят камъни съдържащи желязо. Марсианските камъни притеглят към вас лоши събития или ще се натъкнете на трудности в този ден.

Знамения – Ако днес ви се скъсат обувките или ви се отлепи тока на обувката – знак за незащитеност. Ако затънете в калта – знак за материално неблагополучие. Да намерите дървен предмет – това е знак, че ще имате подкрепа при придвижване по служебната стълбица. Ако паднете или се подхлъзнете – всичко пропада. Лошо е, ако ви се нахвърли домашно животно особено за жените – неприятности в любовта, а бременните са застрашени от помятане. Ако куче излае мъж, да следи жена си – може да му изневери. Добре е да намерите детска играчка.

Сънища – На ярките сънища не обръщайте внимание. Да се видите, че работите със земята или сте на полето – знак за щастие и късмет. Да приемате храна, особено, ако ядете хляб – знак за богатство. Светкавица, огън – знак за неприятности.

Числа на деня – 5, 6, 24, 60