Цацаров разпореди проверка заради „Олимпик“ - bulgaria.utre.bg

Цацаров разпореди проверка заради „Олимпик“

20 август 2018, 11:19 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Прокуратура

200 хил. българи бяха засегнати от фалита на застрахователя

Прокуратурата започва проверка на Комисията за финансов надзор за прекратяването на дейността на клона на Застрахователна компания „Олимпик“ у нас. Това става ясно от съобщение на сайта на държавното обвинение.

Предмет на проверката, която е разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров, са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ и на това управление.

„Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК „Олимпик“ в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик“ да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните“, пише в съобщението на Прокуратурата.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими