Българите се втурнаха на пазар в Турция - bulgaria.utre.bg

Българите се втурнаха на пазар в Турция

19 август 2018, 16:18 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Twitter

Най-голям успех имат в Одрин

Открай време се организират еднодневни екскурзии до Одрин и много българи посещават града, който е точно до границата. Напоследък обаче напливът е голям, а целта – основно пазар, съобщава БНТ. Причината е сривът на лирата. Сега 1 лв. се разменя за 3.5 лири. Така стоките излизат изключително евтино.  

Особено голям е напливът към пазара Улус, който се урежда всеки петъчен ден. На пазара се предлагат всякакви стоки, от дрехи до хранителни продукти, кухненски предмети, перилни препарати, до плодове и зеленчуци.Много от предлагани стоките са маркови, но тъй като се продават на сергии на открито, са значително по-евтини в сравнение с бутиковите магазини.

"Голям берекет имаме тези дни", казва Бюлент Реисоглу, председател на задругата на еснафите от пазара Улус. "Продажбите са много добри. Нашият пазар е най-големият в този район. Предлагат се стоки за всякакви клиенти, затова е и много посещаем. Доволни са и търговците, и клиентите. Всяка седмица идват. Повече са тези от България. Повишаването на курса на българския лев е изгодно за тях. Гърците също идват да пазаруват."

Около един милион българи - 987 597 души са посетили Турция през първите шест месеца на тази година. По посещаемост на туристите от България Одрин е на второ място след Истанбул.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета