Назначена e съдебно-психиатрична експертиза за убиеца от Лесново

Крими

19-08-2018, 14:42

Снимка:

Freeimages/Penny Mathews

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След убийство и барикадиране, полицията задържа 60-годишен мъж

До момента няма данни да страда от психологическо заболяване

Не е установена убиецът от Лесново да страда от психологично заболяване. Това каза на брифинг в Софийска окръжна прокуратура наблюдаващият прокурор за случая Ралица Данкова. Назначена е обаче съдебно-психиатрична експертиза, която да установи със сигурност психичното състояние на мъжа.

Предстои мъжът да бъде обвинен, като все още текат разпити и не е формулирано точното обвинение. Ще бъде внесено и искане за задържането на извършителя на убийството под постоянен арест.

За момента се потвърждава версията, че до убийството се е стигнало след скандал за откраднат велосипед.

Извършителят на убийството в село Лесново е локализиран почти мигновено. Укриваше се в дома си. Това каза зам.-директорът на ОДМВР-София комисар Юри Николов. „С цел минимален риск, лицето беше задържано и неутрализирано без физическа сила“, обясни още той.

Полицаите са изчакали известно време, преди да влязат в дома му. С цел безопасност са били евакуирани хората в къщите в района. По време на ареста мъжът е държал пистолет. Намерени са и гилзи в дома му. Няма издадено разрешително за оръжие. Не бе дадена и повече информация за пистолета. По-рано в медиите се разпространи информацията, че става въпрос за преправен газов пистолет.