На сватбата на австрийския външен министър – казашки хор и танц с Путин

Свят

18-08-2018, 18:11

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Руският президент открадна вниманието от младоженците

Външният министър на Австрия Карин Кнайсъл се омъжи за бизнесмена Волфганг Майлингер. Погледите обаче не бяха вперени в нея а в един от ВИП-гостите – руският президент Владимир Путин.

Сватбената церемония ще се състои в имението "Чепе" в Гамлиц и премина в типична за страната атмосфера. Булката и младоженеца, както и част от гостите бяха облечени в носии. Имаше разбира се и карета, украсена със слънчогледи.

Стотици местни жители и журналисти се намираха в близост до имението, където е сватбата, но всички бяха там заради Путин, коментират международните медии. А той се появи с казашки хор и поднесе букет на булката. Кулминацията обаче бе танцът между двамата.

На тръгване руският президент написа пожелание на семейството и извика „Горчиво“.

Именно заради неговото присъствие охраната бе изключително засилена, като дори военни следяха за сигурността. Според Виена разходите за охрана се поемат от Русия.

Путин рядко се появява на подобни събития, а и не е ясно колко близък е с булката. Говорителят на МВнР на Австрия Матиас Форенбах посочи, че Кнайсел се познава с Владимир Путин от 18 години, като първата им среща датира от 2001 г. по врема на форум в Словения.

На събитието, разбира се, присъстваха и други високопоставени гости като канцлера Себастиан Курц, вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, президентът на републиката Александър ван дер Белен, генералният секретар на ОПЕК Мохамад Баркиндо.