Ердоган: Турци няма да смени курса си - bulgaria.utre.bg

Ердоган: Турци няма да смени курса си

18 август 2018, 14:03 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Twitter

Провежда се конгрес на управляващата партия там

Турция няма да смени курса си, обяви днес президентът на страната Реджеп Ердоган по време на конгреса на оглавяваната от него управляваща „Партия на справедливостта и развитието“. Той обяви и че страната му не е победена в икономическата война, водена срещу нея.

„Определени сили днес заплашват Турция с икономически натиск и падане на курса на националната валута. Но никой няма да успее да спре развитието на Турция и да предотврати достигането на нейните цели“, каза Ердоган.

Задачата на конгреса на ПСР, преминаващ под надслова „Нацията е единна, целта е една“ е да внесе изменения в Устава си в съответствие с промяната на формата на държавно управление в Турция. Турция официално вече е президентска република и цялата власт е съсредоточена в ръцете на Ердоган.

Лирата на страната обаче се срина и от началото на годината досега загуби около 40% от стойността. САЩ пък наложиха санкции на Турция заради задържан американски проповедник. Напрежението между Вашингтон и Анкара е силно изострено и двете страни отправят заплахи за следващи действия.Коментари (1)

Потребител
муспи
Султана страда от умствена непълноценност, и Бойко Борисоф с трепет следи реакцията там където трябва. Защото става дума по същество, за огромните бенефити дето се полагат на лица с увреждания, заемащи ръководни позиции в Европа, а претенденти много. Помислил веднага да каже - че турция не е в Европа, но се овладял, и в Брюксел разбрали че е с всичкия си. А Боко си е малоумен, не се и сетил че не винаги е полезно да се премълчава!
18 август, 23:54 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета