Ангелкова съди бивш зам.-министър

Той твърди, че се опитвали да го сплашват

Министърът на туризма Николина Ангелкова готви съдебен иск срещу бившия зам.-министър Бранимир Ботев. Причината – негови по-ранни изказвания, че се „опитват да го сплашат, след като е казал, че управлението на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите“.

Всъщност всичко започна с интервю на Ботев отпреди няколко дни пред „България он ер“, в което той остро критикува ресорното министерство и твърди, че положителната статистика на туристите е манипулирана.

Самият Ботев упорито беше спрягат за министър на туризма в настоящия кабинет от квотата на Обединените патриоти. Впоследствие обаче това конкретно министерство остана в квотата на ГЕРБ за сметка на Околната среда, а Ботев остана без пост.

В петък сутринта Бранимир Ботев обяви, че маскирани мъже са  опитали да влязат в дома му в Евксиноград и по думите му целта била да запалят нещо и да го сплашат.

„Подробно ще разкажа цялата информация, която знам за концесионирането на плажовете“, заплаши Ботев.

Николина Ангелкова обаче е категорична, че няма да търпи опити за намеса нейното име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния.

„Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм“, се казва в позицията на Ангелкова.