Шефката на Агенцията по вписванията подаде оставка

Търговският регистър все още не работи напълно

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка. Министърът на правосъдието я е приел, съобщават от Министерството на правосъдието.

До това се стигна, след като близо седмица Търговският регистър у нас не работи. От 15 август започна поетапното му пускане, а следващата седмица ще заработи изцяло.

Причината за това е техничката, като са повредени дискови устройства. Няма обаче изтичане на информация или манипулация с такава. Преди два дни Даскалова даде пресконференция, като на въпрос за оставката й тя отговори така: „В такава кризисна ситуация съм нужна тук. Трябва да бъда на работното си място и да координирам действията“. Даскалова посочи и че това е политически въпрос.

Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че не е доволен от работата на директорката на Агенцията по вписванията и че там ще има промени, но след като отмине кризата.

В телевизионно интервю днес министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви, че не може да няма виновен за случилото се, но отговорност ще се търси след приключване на разследването. И ДАНС, и МВР са ангажирани със случая.