Борисов: БСП не ни плаши, давали сме им властта, видяхме колко могат

Политика

16-08-2018, 12:43

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията, посочи премиерът

 „Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак“, това заяви премиерът Борисов в Търговище на въпрос кое предизвикателството пред правителството в момента.

„Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим“, подчерта премиерът.

В Търговище той инспектира ремонтните дейности на ОУ „Христо Ботев“. Премиерът обяви и че над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно.

„Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията – да бъдат добре образовани, здрави и силни“, посочи премиерът и обясни, че в момента се работи по училища, които не са ремонтирани откакто са построени, строят се и детски градини.

В Търговище правителството отпусна 850 000 лева и за за ремонта на тренировъчния спортен комплекс. Сградата е строена в периода 1968 - 1975 г. и досега не е правен основен ремонт. В нея тренират над 450 деца и младежи.