Хиляди деца са изнасилени от католически свещеници в САЩ

Свят

15-08-2018, 14:18

Снимка:

pixabay

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Потресаващи разкрития и отвратителни зверства отвъд океана

Брутален скандал разтресе католическата църква в САЩ. Свещеници са насилвали малки деца в Пенсилвания и това е било прикривано от църквата, съобщава Fox News. Според доклад жертвите на насилие за последните 80 години са поне 1000, а вероятно и много повече.

„Свещеници са изнасилвали малки момченца и момиченца и тогава Божиите хора, които са носели отговорност за тях не просто не са направили нищо. Те са го покрили“, заяви пред журналисти главния прокурор на щата Джош Шапиро.

Според разследването свещениците-насилници са поне 300. Реалният брой на жертвите обаче трудно ще бъде определен, тъй като тайните църковни архиви липсват, а жертвите се страхуват и срамуват да признаят какво им е било сторено. Вероятно засегнатите са хиляди.

Голяма част от атакуваните вече са хора в напреднала възраст, включително 83-годишният Робърт Корби, който и до днес със сълзи си спомня ужаса, причинен му от свещеник, когато е бил на 12.

Повечето пострадали са момчета, но има и изнасилвани момичета. Методите на насилниците варират от опипване и мастурбиране до изнасилвания.

В доклада на прокуратурата присъстват и фрапиращите истории на пострадали. Има например момче, което, след като е било изнасилено, е било принудено да изповяда греха си пред насилника.

Друго момче, което по времето на посегателството срещу него си е било 9-годишно, разказва че след изнасилването са го накарали да се измие със светена вода.

В друг случай пък дете е било накарано да участва в заснемането на детско порно в църква от група свещеници.

Много от изнасилените никога няма да получат правосъдие – поне 100 от свещениците са мъртви. По-голямата част от останалите престъпления също са с изтекла давност.