Италиански медии: 300 моста в страната са опасни

Свят

15-08-2018, 13:54

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Броят на жертвите продължава да расте

Над 300 виадукти, мостове и тунели в Италия са опасни, пише в „Република“, като се позовава на оценка на инженери. В страната има 45 хил. подобни съоръжения, като голяма част от тях са над 40 годишни. Експертите обясняват, че та са били изграждани, като не се имало предвид интензивния трафик. Пътните инженери са категорични, че е нужно много добра поддръжка и обновяване на мостовете, за да не се повтори трагедията от вчера в Генуа.

Само за последните 5 г. има пет рухнали мостове по пътищата в Италия, припомня  в.”Кориере дела сера”.

Междувремнно бе поискана и оставката на ръководството на концесионера "Аутостраде пер л'Италия", а министърът на транспорта Данило Тонинели обяви, че е започнала процедура по отмяна на концесията, като се предвижда компанията да бъде глобена с до 150 млн. евро.

Министър -председателят Джузепе Конте обяви, че инфраструктурата в цялата страна ще бъде проверена.  Министърът на икономиката Джовани Триа отново подчертава "необходимостта от голям инвестиционен план за инфраструктура, приоритет на сегашното правителство, за който няма да има бюджетни ограничения ".

Междувременно броят на жертвите се увеличи, достигай 39 души, сред които и три деца. 16 души са ранени, като 12 от тях са в критично състояние.