МВР-шефът кани кандидати за пожарникари - bulgaria.utre.bg

МВР-шефът кани кандидати за пожарникари

13 август 2018, 18:41 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    МВР

Да си пожарникар е една от най-престижните професии, пише министърът във Фейсбук

Вътрешният министър Валентин Радев отправи покана за кандидати за работа в Пожарната чрез профила си във Фейсбук. „Заповядайте при нас! Да сте част от семейството на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е огромна отговорност, но и привилегия. Да си пожарникар е една от най-престижните и благодатни професии по света. Такава е и у нас. Станете част от нас!“, написа министърът в социалната мрежа и сподели обявата на Пожарната.

Обявен е конкурс за назначаването на 250 пожарникари във всички регионални дирекции на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Общите изисквания към кандидатите са да притежават само българско гражданство, да не са осъждани за умишлени престъпления, да отговарят на изискванията за физическа и психологична годност.

Обявените конкурси са за пожарникари, водачи на специални автомобили, спасители и водолази. За различните длъжности освен общи има и специфични изисквания. Всички заповеди за обявените конкурси по области, бройките, както и пълният набор от изисквания са публикувани на страницата на вътрешното министерство - Постъпване на работа в МВР. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета