ГДБОП разби два сайта с фалшиви стоки - bulgaria.utre.bg

ГДБОП разби два сайта с фалшиви стоки

13 август 2018, 15:56 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    МВР

Иззети са над 600 артикула

Антимафиоти от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП със свои колеги от Бургас, преустановиха функционирането на интернет сайтовете www.chantichki.com и www.chantichki.bg, съобщиха от МВР. Чрез двата сайта се продавали фалшивите стоки. Освен виртуална, търговията била и реална в различни магазина в Слънчев бряг.

При процесуално-следствените действия от търговските обекти и от частни адреси е иззето голямо количество стоки, за които няма сключен договор с притежателите на изключителното търговско право на защитените марки. Конфискувани са над 600 артикула, носещи отличителните белези на световни търговски марки: „Louis Vuitton“, „Michael Kors“, „Guess“, „Disney“, „Puma“, „HUGO BOSS“, „Nike“, „Adidas“ и други.

Действията на ГДБОП са резултат от прилагането на стратегията за противодействия на престъпленията, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост, авторско право и сродни права. След добрата работа на антимафиотите, през май 2018 г. България беше извадена от т.нар. „черен списък - 301“ за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими