Символ-верую на БСП - „Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря”?! - bulgaria.utre.bg

Символ-верую на БСП - „Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря”?!

13 август 2018, 15:10 | България Утре
  • Снимка:
    Facebook

Писмото на Нинова до Таяни е лицемерно и грутесно, смята зам.-външният министър Георг Георгиев

„Напоследък все повече се чудя дали в “Алтернативната програма за оправяне на държавата и на всичкото”, някъде не е поместен и основният “символ-верую” на авторите, а именно “Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря”?!“ Това написа в профила си във Фейсбук зам.-външният министър Георг Георгиев. Коментарът му е по повод новината, че лидерът на червените Корнелия Нинова е изпратила писмо до председателя на ЕП Антони Таяни, в което се оплаква от изказване на българския евродепутат Ангел Джамбазки. Соцлидерката се оплаква от „езика на омразата“ на Джамбазки и това, че искал „физическото им унищожаване“.

Георгиев припомня думи на депутати от БСП, които смятат, че методите за правосъдие на БКП, все още са валидни.

„На фона на любезните слова на няколко народни представители - Валери Жаблянов: “Народният съд е необходимо правосъдие” и Крум Зарков: “...крояхме планове как да мъчим нечий дядо!", в тържествена комбинация с китки пред паметниците на Г. Димитров и Т. Живков, под акомпанимента на фанфарите по случай 9 септември, лидерката на претърпялата метаморфозите на времето опозиция, Корнелия Нинова, написала гневно писмо срещу “езика на омразата”...“, пише още зам.-външният министър.

„Тук държа да подчертая следното - съвременната политическа култура изисква да решаваме споровете си мирно и интелигентно, без каквато и да е нотка, дори на шега, за насилие или физическа разправа.

Но някак лицемерни и грутесни ми идват тези призиви от устите на хора, които умишлено и без капка срам носят на реверите си безумните примери, които описах по-горе. И не, тук не говорим за нещо някога от миналото, а за съвсем пресни случаи в условията на “отнелата ни много демокрация”.“, категоричен е Георгиев.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета