Нинова се оплака от Джамбазки на Таяни - bulgaria.utre.bg

Нинова се оплака от Джамбазки на Таяни

13 август 2018, 14:23 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Иска председателят на ЕП да се разграничи от евродепутата

Лидерката на БСП Корнелия Нинова се оплака на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни заради изказване на евродепутата Ангел Джамбазки. В писмо до председателя на ЕП Нинова обяснява как евродепутатът обявил, че "Всички от Българската социалистическа партия са за разстрел". Писала е и до председателя на Групата на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман.

По думите й Джамбазки „отрича правото на най-голямата опозиционна партия в България да коментира важни национални въпроси“.

В интервю евродепутатът коментира напрежението, което самата Нинова създаде около изказването на македонския премиер Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание.

„Нашият национален интерес е категорично Македония да стане част от ЕС. Има такива, които наливат масло в огъня, визирам председателя на БСП. Струва ли ви се редно и нормално председателя на тази партия и членовете й да говорят по темата с Македония? Те дори не се извиниха след 89-та година. Едно време се целуваха с Местан и правеха други съвкупления, но никога не се извиниха за това. Хиляди безименни гробове, заради предателската политика на БСП. Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел“, заяви Джамбазки и посочи: „Ние от самото начало знаем много добре, че Зоран Заев е председател на социалдемократическия съюз на Македония и е наследник на комунистическата партия на Македония, която заедно с югославската, гръцката и българската комунистическа партия, след решението от 1934 година, създадоха фалшивата македонска нация.“

Нинова го обвинява, че използва „езика на омразата“, като призовава за „физическо унищожение на политически опоненти“.

„Още по-недопустимо в случая е, че се вменява колективна вина и посоченият за унищожение враг са всички български социалисти - това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа“, пише Нинова и настоява Антонио Таяни да се разграничи от българския евродепутат, като предприеме и мерки.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета