СДС за Бенчо Бенчев: Парадоксално е БСП да се обявява за повече държава в охраната

Политика

10-08-2018, 14:57

Снимка:

sds.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

„Визия за България“ се разминава с реалните действия на високопоставени кадри, сочи позицията

„Парадоксално е, че именно БСП се обявява за повече държава в охраната на реда и борбата с престъпността, докато нейни кадри задкулисно и успешно се възползват от „златния шанс“, даден им преди 24 години.“ Това пише в позиция си СДС по повод на казуса със задържания общински съветник Бенчо Бенчев и „Визия за България“ на БСП. „Призоваваме БСП да направи трезва преценка на създалата се ситуация и да преосмисли своята „Визия за България“. Ако документът бъде преработен в посока по-малко популизъм и политическо лицемерие, ще бъде значително по-полезен както за левите избиратели, така и за цялото общество“, посочват от СДС.

В позицията е припомнено, че само няколко седмици след представянето на „Визия за България“ на БСП, актуалните събития са илюстрирали „разминаването между заявените позиции на социалистите и реалните действия на техни високопоставени кадри“.

„Топлите връзки между общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и Димитър Желязков, както и съвместната работа на последния с бивш полицейски шеф в охранителната фирма „Аркус“, ни провокират отново да заявим позиция относно искането на БСП за „възстановяване на ролята на държавата в охраната на обществения ред и борбата с престъпността“, заявяват от СДС.