Борисов: Военните проекти трябва да са ефикасни и съвместими с НАТО - bulgaria.utre.bg

Борисов: Военните проекти трябва да са ефикасни и съвместими с НАТО

09 август 2018, 15:10 | Марияна Толева
  • Снимка:
    правителствен пресцентър

Премиерът коментира и темата за средствата за общините

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018”. Премиерът напомни за проектите за кораби, за сухопътни машини и за подмяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е важно да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО.

„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене – да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене – да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, каза още министър-председателят.

На въпрос на медиите премиерът Борисов обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари на министър-председателя за помощта от държавата към общината. Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, каза Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според Борисов е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства.

 Коментари (1)

Потребител
муспи
Всички знаем че Бойко Борисоф има права за Пособия, обнародваха се скромните му доходи. Но се премълчава от медиите че Сергей Станишефф беше принуден като половината българи да си търси хляба в емиграция! Също се премълчава, че при неговото управление, нямаше стая за [ още... ]
10 август, 03:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета