Изписаха Десислава Иванчева от болница - bulgaria.utre.bg

Изписаха Десислава Иванчева от болница

09 август 2018, 13:18 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Фейсбук

Върнаха я в ареста

Отстранената от поста кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е изписана от болница, където беше настанена за изследвания. Иванчева е върната в ареста, където е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Това стана ясно от съобщение на страницата на бившата кметица във Фейсбук. Тя постъпи в лечебното заведение за детайлни изследвания заради тумор на хипофизата.

Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и екскметът Петко Дюлгеров са в ареста от 17 април за подкуп в особено големи размери, който според прокуратурата бил първа вноска от поискани 500 000 евро от строителен предприемач.

Преди седмица Иванечва беше откарана в лечебното заведение, като при конвоирането й беше с белезници и пранги, което предизвика множество коментари в общественото пространство за нуждата от подобни мерки за сигурност. От снимка, публикувана днес, се вижда, че арестантката отново е изведена така.

„Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им“, пише в съобщението на страницата във Фейсбук. Там се допълва, че ще бъде изпратена протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими