Кмет, издигнат от БСП: Правителството помага на общините

Политика

08-08-2018, 13:01

Снимка:

Кадър/БНТ

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметове:Не бива въпросът за получените средства в общините да се политизира

Благодарение на държавен заем община Сопот е намалила с милиони задълженията си

Безспорно премиерът и правителството помагат на общините. Това заяви кметът на Сопот Деян Дойнов, който днес бе в Министерски съвет. Дойнов бе издигнат за кмет на Сопот от БСП, но в момента е независим.

„Нека да се спрат манипулациите и спекулациите, че не се помага на общините. Напротив, помага им се. Тези безчинства, които е вършил моят предшественик, са се вършили изцяло със стари правителства на БСП“, заяви Дойнов. Коментарът му идва, след като социалистите обвиниха правителството, че не помага на общини, в които кметовете са от БСП.

Градоначалникът на Сопот обясни и че когато е встъпил в длъжност общината е била изключително зле финансово, но настоящето правителство е реагирало адекватно и е помогнало.

„Пред 3 години, когато станах кмет, общината ми беше в изключително тежко финансово състояние поради некадърността на моя предшественик, който е извършвал куп безумия през последните 12 години. Изразих своята благодарност, първо, за адекватната и навременна намеса на правителството и в частност на премиера Бойко Борисов за това, че многократно показаха, че Община Сопот ще я има и има своята перспектива и бъдеще“, каза Дойнов.

Той посочи, че в началото на мандата му е бил отпуснат безлихвен заем от държавата, с който е преодоляна финансовата криза. Така от задължения в началото на мандата му в размер на 13 млн. лв., в момента те са 1,8 млн. лв.