Пострадалите българчета в Болония няма да минават през тежки операции

Свят

08-08-2018, 08:08

Снимка:

Twitter

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Три деца остават в болница след взрива на цистерна

Българските ученици, които пострадаха при взрива на цистерна в Болоня, са в добро състояние и няма да се наложи да се подлагат на тежки оперативни интервенции. Това каза директорът на ПГМТ „Владимир Комаров” – Силистра Татяна Кинджакова пред bTV. Седем ученици от 11 и 12 клас пострадаха в понеделник при взрива на камион-цистерна на магистрала край летището. Децата ходели пеша край магистралата и били засегнати от взривната вълна и летящи отломки.
Три деца остават в болница, като другите четирима пострадали гимназисти вече са при останалата част от групата в общежитието и ще ходят до лечебно заведение само за смяна на превръзки. „Всички наранявания са от обгаряне”, обясни директорката.
Най-тежко пострадалото момче е в специализираната болница в Чезена, като първоначалната прогноза на лекарите е, че ще се наложи да остане под наблюдение 40 дни, защото ходилата му са пострадали. Днес или утре от България ще пристигнат баща му и брат му, посочи генералният консул на България в Милано Росен Руфев. Учениците вече преодоляват психологическия шок от тежки инцидент, твърди той.