Страхил Ангелов: БСП обича богатите софри

Политика

07-08-2018, 19:55

Снимка:

Кадър/ТВ Европа

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

БСП не се разграничава от с криминогенна-олигархична върхушка, защото много от тези хора са минали през редиците й

Ръководителите на соцпартията - не само тази жена, която е в момента, а и в годините назад, никога не са защитавали работниците. Винаги са сядали на едни маси с банкери примерно, защото не обичат работниците, смятат трапезите им за постни, пък те обичат по-богати софри. Това заяви в интервю за Nivini.bg бившият депутат от БСП Страхил Ангелов, който преди 3 години напуска сам партията заради „натрупани разочарования“. 

Той споделя и че не е учуден, че общински съветник от квотата на БСП е уличен във връзки с издирван от органите на реда и с тежки обвинения човек като Митьо Очите. „Това е отражение на факта, че отдавна политическият елит е свързан с криминогенна-олигархична върхушка у нас. И не касае само този Бенчо Бенев, когото аз не познавам, а включва много по-широк кръг, да не кажа целия олигархичен и политически свят“, коментира Ангелов.

На въпрос кога е започнало това, бившият член на социалистите отговаря: „От 1990 година започна този процес. Тогава номенклатурата на БКП започна да гради българският капитализъм. Тогава бяха назначени бг капиталистите, които придобиха държавни активи и впоследствие някои продадоха за скрап и изиграха на рулетка. Политическа воля за стопирането на тези вредни процеси нямаше, защото участниците в него не желаеха да спират. Те не искат и сега. Сегашният „герой” Митьо Очите вероятно също е човек със солидни финансови възможности и кой знае колко политици е оплел в мрежите си през годините“.

По думите му БСП не се е разграничила от тези процеси през изминалите години, защото „много от тези хора са преминали през редиците на БСП“.