След пет засади – задържан е полицай за трафик на мигранти

Крими

07-08-2018, 18:45

Снимка:

МВР

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Мъжът е изоставил 6-ма чужденци в Карлово, като им взима парите и ценните вещи

Полицай от София бе задържан за трафик на мигранти. 29-годишен служител на Охранителна полиция – София е арестуван, след като пет пъти успява да избяга от засадите на колегите си.

На 5 август вечерта лек автомобил "Мерцедес", управляван от задържания, и още 3 коли вземат 16 мигранти от района на Бургас, за да ги транспортират до София, където стигат на 6-и сутринта. Полицаят обаче се връща до морето за още шестима - мъже от 16 до 22 години.

Тогава започват и полицейските засади – на изхода на града, после по АМ "Тракия" до Сливен, Стара Загора и до Пловдив. Мъжът обаче успява да се измъкне, като край Пловдив отбива в посока Карлово. Там мъжът изоставя мигранти. Взел им парите и ценните вещи. Край Пирдоб полицаят е задържан.

29-годишен служител на Охранителна полиция - София е арестуван за трафик на афганистанци от Бургас за столицата. Пловдивската прокуратура съобщи, че пет пъти полицейски екипи са опитвали да спрат колата на колегата си и той не се е подчинявал. След като е обявен за издирване, служителят е задържан в Пирдоп.

По данни от разпитаните чужденци те са му платили 2000 лева за двата курса. Мъжът работи от 2010 година в полицията. По случая работят вътрешна сигурност към МВР и няколко регионални дирекции.

В София при разследването са открити другите 16 афганистанци.