Серена Уилямс призна, че се бори със следродилна депресия

Свят

07-08-2018, 17:40

Снимка:

Facebook

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Бившата № 1 ще се съсредоточи върху грижите за дъщеричката си Алексис Олимпия

Американската тенисистката Серена Уилямс обяви, че проблемите с кариерата ѝ се дължат на следродилна депресия. Това е причината тя да се откаже от участие в турнира в Торонто, след като се позова на лични причини.

Носителката на 23 титли от Големия шлем използва профила си в социалната мрежа "Инстаграм", за да разкрие проблемите си. Със своите почитатели тя споделя:

"Последната седмица не беше никак лесна за мен. Не само защото трябваше да приема тежки персонални поражения, но и защото почувствах, че не съм добра майка. Четох доста статии, които обясняват, че емоциите след раждането могат да продължат до три години, ако не се справиш с тях".

След разговор с близките си звездата на американския тенис е доволна, че те са приели решението й да се съсредоточи върху грижите за бебето Алексис Олимпия.

"Говорих с близките си и разбрах, че е нормално една майка да си мисли, че не прави достатъчно за бебето си. Да намериш баланс между работата и децата е истинско изкуство. Всички майки са истински героини".

Тенисистката, която е на 36 години, роди дъщеря си Алексис Олимпия миналия септември. Тя се завърна на кортовете преди пет месеца, като стигна до четвъртия кръг на "Ролан Гарос", а на "Уимбълдън" игра финал. Преди седмица Уилямс, която е №26 в света в момента, допусна най-тежката загуба в кариерата си. Американката отстъпи на Джоана Конта и се отказа от участие на турнира в Торонто.