Хиляди венецуелци на шествие в подкрепа на Мадуро

Свят

07-08-2018, 09:35

Снимка:

Twitter

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Целта била да се покаже, че страната е обединена след опита за покушение

Хиляди венецуелци са се събрали на митинг в столицата Каракас в подкрепа на президента Николас Мадуро след опита за покушение срещу него, съобщи "Ройтерс". Целта на шествието била да се покаже, че страната остава обединена. Поддръжниците на президента носели тениски с неговия образ и скандирали в подкрепа на социалистическата партия в страната.

Вчера стана ясно, че венецуелските власти са арестували шест души по подозрение, че са използвали два дрона с по един килограм експлозиви, за да убият Мадуро.

В събота, докато Мадуро произнасяше реч в Каракас на военна церемония, предавана по телевизията, се чуха два силни взрива. Телохранители веднага изведоха президента от мястото.

Случаят беше определен за терористична атака, а министърът на вътрешните работи Нестор Луис Реверол съобщи, че бомбите на дроновете са били в състояние да нанесат поражения в радиус от 50 метра.

След случая Мадуро заяви, че е станал обект на заговор, организиран от негови врагове вътре в страната, както и от съседна Колумбия. Целта е била ликвидиране на цялото ръководство на страната, заяви министърът на отбраната Владимир Падрино.