Бенчев: Тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като куче

Общинският съветник от БСП споделя, че е съкрушен от тези, които вчера са го наричали най-близък приятел

„Знаете ли, боли ме най-много от това, че тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като кучета.“ Това заяви арестуваният общински съветник от БСП Бенчо Бенчев пред „Флагман“, след като бе пуснат на свобода. Думите му са по повод политическата му съдба в БСП. Бенчев признава, че не е наясно в детайли с изказванията от столетницата, тъй като близките му го щадят. След като от изданието го запознават с изказванията от столетницата Бенчев отговаря: „Мога да кажа, че не съм допускал съществуването на толкова много хора, които се хранят от завист и злоба, качества, които в такива ситуации, като тази, излизат наяве и е трудно да се прикрият. Толкова притворство! Сега ще си дам равносметка за доста неща, над които винаги съм стоял и в личния, и в политическия си живот.“

„Аз съм психически рухнал, изтощен съм от всичкото унижение, на което съм подложен и най-вече съм съкрушен от тези, които вчера ме наричаха най-близкия приятел“, казва още Бенчев.

По повод задържането му заедно с Димитър Желязков – Очите Бенчев коментира, че е бил „в неподходящ момент в най-неподходящото място“. „Всичко ще се изясни и ще се разбере, че няма как да ме пришият към престъпна група“, смята общинският съветник от левицата.

Той обясни и че откритите боеприпаси в дома му са легални, регистрирани и съхранявани в каса в дома му. Бенчев обяснява, че е страстен ловец и затова има толкова оръжия в дома си.