Александър Ваклин: Опитват се да изкривят общественото мнение по случая „Иванчева“

Държавни и общински служители се страхуват, когато видят негови служители

Има опит да се изкриви общественото мнение по случая „Десислава Иванчева“ и към нея да се предизвика съжаление, коментира в ефира на „Нова телевизия“ Александър Ваклин, бизнесменът, който подаде сигнал срещу бившия кмет на "Младост“.

Според строителния предприемач задържането на бившия кмет е станало публично, защото самата тя е избрала мястото, където да получи парите, а разследващите органи не са имали друг избор, освен да предприемат арест в центъра на града.

"Не съм компетентен как се извършват процедурите по задържане, обиск, прегледи в болница", призна Ваклин в коментар по повод придружаването на Десислава Иванчева до лечебното заведение с вериги на краката.

Бизнесменът посочи, че за пръв път му се случва да му бъде искан толкова голям подкуп. Той смята, че има страх сред общинските и държавни служители, когато видят представител на неговата фирма. "Аз съм един гражданин, който е застанал с името си и свидетелства. Защото има много граждани, които казват аз знам, че той например има Ролс-Ройс, но никой не отива да свидетелства. Много често журналист с камера отива и разобличава някакъв проблем, но без свидетел, няма как това да отиде в съда“.

Ваклин призна, че заради ареста на Иванчева служителите и документите на фирмата му се проверяват щателно от администрацията по места.