След арест: БСП се разграничи от единия от лидерите си в Бургаско, който беше хванат с Митьо Очите

Социалистът Бенчев е един от седемте арестанти, които бяха предадени на българските власти

„Две от задържаните лица в Истанбул са Бенчо Бенчев – зам.-председател на Общинския съвет в Бургас и Несрин Узун - бивш народен представител и бивш кмет на община Руен. Димитър Желязков не е сред 7-те лица, предадени на българското МВР. Седемте души са изведени принудително с полицейски заповеди за принудително извеждане от територията на Турция, те не са обявявани за издирване“. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме, че социалистът-милионер Бенчев беше хванат в същия хотел с Очите.

След като беше потвърдена връзката на Бенчев с Митьо Очите, БСП се отрече от една от основните си фигури в Бургаско и дори поиска да напуснел незабавно.

„Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015 г. като гражданска квота“, обявиха от пресцентъра на партията.

Бенчев е един от най-сериозните земеделски производители в Бургаско. „Зърненият бос“ обработва 32 000 декара земя в района на Карнобат.

Общинарят от БСП стана известен наскоро, когато си купи Ролс Ройс за 700 000 евро. Освен това видният бургаски представител на „столетницата“ сам се е хвалил в медийни интервюта, че е успял да натрупа милионите си само за 40 дни.

Всичко това обаче досега не тревожеше колегите му социалисти.