България – единствената страна, неуязвима от мигранти - bulgaria.utre.bg

България – единствената страна, неуязвима от мигранти

04 август 2018, 16:39 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Правителствена информационна служба

Имаме храбри и добре подготвени граничари, заяви премиерът след инспекция на границата с Турция

„България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след инспекция на състоянието на границата в района на Малко Търново, съобщава Правителствената информационна служба.

От понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло, обеща министър-председателят и похвали граничните власти.

„Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари“, заяви премиерът Борисов. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната. „Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата“, каза още премиерът.  

Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре, увери Борисов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета