Иванчева в болница за изследвания (ВИДЕО)

Крими

01-08-2018, 14:28

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Правят подписка до Цецка Цачева, искат да пуснат бившата кметица от ареста

Отстранената от поста кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева е влязла в болница за изследвания. Това стана ясно от пост и видео, заснето от бившия пиар на общината Петър Кърджилов, публикувани на страницата на бившата кметица във Фейсбук.
Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и екскметът Петко Дюлгеров са в ареста от 17 април за подкуп в особено големи размери, който според прокуратурата бил първа вноска от поискани 500 000 евро от строителен предприемач.
Съдът отстрани Иванчева от поста на кмет, а в началото на миналия месец за пореден път магистратите оставиха в ареста двете обвиняеми, които искаха по-леки мерки за неотклонение. Според съда има достатъчно доказателства, които са в подкрепа на обвинението. Освен това има и риск от извършване на друго престъпление.
„Иванчева постъпи в болница за седмица с цел детайлни изследвания заради тумор на хипофизата ѝ, който има от около две години, който вероятно се е увеличил. Силно се надяваме това да не е така, но е възможно, като имаме предвид болките в главата ѝ, от които отдавна се оплаква, огромния стрес, който преживя от показния арест и престъплението по набеждаване за подкуп, извършено срещу нея и Биляна Петрова, унижението в съдебните зали и медиите, както и пребиваването в отвратителните условия в ареста.“ Това пише в статуса към публикуваното в социалната врежа видео. В допълнение се посочва, че днес започва събиране на подписка до правосъдния министър Цецка Цачева за пускането на свобода на Иванчева и Петрова и за ново независимо разследване.