Валентин Радев: Новоназначените полицаи са 1364

Крими

31-07-2018, 15:02

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Спад на престъпността, отчитат от МВР

Новоназначените полицаи са 1364. Те работят в полицията, жандармерията и в "Гранична полиция". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев по време на редовния месечен брифинг на министерството. Той допълни, че утре ще докладва на премиера Бойко Борисов. „Казахме, че до края на годината ще има над 1000 новоназначени и го направихме", заяви министър Радев.
С 12.7% са намалели загиналите на пътя за периода януари-юли в сравнение със същия период на миналата година. Около 43 е разликата между загиналите за периода януари-юли, уточни министърът на вътрешните работи.
Той отчете тенденцията като добра, тъй като за първи път от три години загиналите намаляват.
"Горди сме и се хвалим, доколкото е прието, че не допуснахме нито едно произшествие по време на Председателството", заяви Радев. "Така успяхме да организираме работата си, че да няма пострадали български граждани или пострадали гости. Дори не се усети липсата на служители, които бяха привлечени от страната", обясни вътрешният министър. Спад на престъпността отчете главният секретар Младен Маринов. В същото време се е увеличила разкриваемостта. Три групи за кражби, които действали по морето са били заловени.
Вътрешният министър коментира и темата за пожара в така наречените „Царски конюшни“. Вторият етаж на сградата е на МВР и ще трябва да възстановим покрива, каза министърът. По думите му първо ще се установява има ли влизане с взлом преди пожара.