Връщат изнесените часове, а музеите стават класни стаи - bulgaria.utre.bg

Връщат изнесените часове, а музеите стават класни стаи

31 юли 2018, 13:44 | Моника Гаджанова
  • Снимка:
    България утре

Министрите на образованието и културата подписаха споразумение

Част от учебните часове ще се провеждат в различни музеи, а учениците ще имат видео уроци и виртуални турове, поясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, след като подписа с колегата си от културното ведомство споразумение за разширяване присъствието на културата, изкуствата и културното наследство в образованието. Идеята е част от Националната програма на Министерството на образованието „ Осигуряване на съвременна образователна среда, допълни министър Вълчев.
Министърът на културата Боил Банов също подчерта голямото значение на подписаното споразумение. Според него, ако децата се образоват и възпитават от най-ранна възраст в култура, няма да се посяга и да има палежи на паметници от национално значение. „Именно децата ще закупуват такива имоти и ще се грижат за тях. Трябва да започнем да ги учим що е то културно наследство, колко е важно за съществуването ни и за бъдещето“, допълни Боил Банов.
В музеите ще могат да се провеждат задължителни, избираеми и факултативни учебни часове. Дали дадено училище ще се включва в инициативата ще решава педагогическият съвет на училището.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета