Политолог: На Бузлуджа чухме азиатщина от най-долнопробен вид - bulgaria.utre.bg

Политолог: На Бузлуджа чухме азиатщина от най-долнопробен вид

31 юли 2018, 11:10 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Bulgaria ON AIR, стоп кадър

Нинова се опитвала да екзалтира с истерични изявления, твърди Коларова

„Какво чухме ние на Бузлуджа? Това е азиатщина и то от най-долнопробен вид. Заменяте човек, който има политическа воля, съобразена с европейски стандарти, с една жена, която се опитва да екзалтира с истерични изявления, с азиатска природа!“ Така политологът Румяна Коларова отговори на въпрос- Защо смята, че „Визия за България“ на БСП е опасна, зададен й в студиото на телевизия Bulgaria ON AIR.
Според нея ГЕРБ плаща цена за управлението си с "Обединените патриоти", но печели поне някаква стабилност. Коларова коментира създалото се социално напрежение от проблемите на майките на деца с увреждания. Според нея има политическа воля за разрешаване на проблемите. „Решението не е да сменим един човек, който има политическа воля, с човек, който няма“, каза тя и попита каква е алтернативата –„БСП, което е по-лошото и никой няма да го предпочете“. По думите й трябва да има рокади в правителството. "До края на годината това трябва да стане и то трябва да стане по логиката на учебникарската политология. Това е неизбежно. Друг е въпросът е кой, как и защо", подчерта тя. И допълни, че при създалото се напрежение е интересно какъв тип решение ще се вземе. „Когато става дума за изработване на балансирано законодателство, не е важно само да се намерят пари, а да се отчетат и другите хора, които имат нужда, например възрастните хора с умствени проблеми“, посочи Коларова.
Събеседник в студиото беше и социологът Кольо Колев. Според него големият проблем на управлението е, че при кризите и напрежението, като тези свързани с майките на деца с увреждания, се чака намесата на премиера Бойко Борисов. "Трябваше да има институция, която да се занимава с това да вземе решение“, посочи той.

 

 Коментари (2)

Потребител
муспи
- Република ли! че и сега сме Република, доскоро бяхме и Народно Демократична. Само чиста и свята монархия! - Ми, то царя е агент и на комунистическа и на капиталистическа Републики?! - Не този глист. - А кой, няма други? - Бих ви препоръчал муспи, но понеже сте извънредно тромав [ още... ]
02 август, 22:46 ч.
Потребител
НОЕЛ
Права сте не върви на политически лидер да се държи като агресивна простачка.Цялата и риторика издава нисък интелект
31 юли, 11:47 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета