Инерком обжалва забраната да купи ЧЕЗ - bulgaria.utre.bg

Инерком обжалва забраната да купи ЧЕЗ

30 юли 2018, 15:41 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Инерком

Очакваме бързо и справедливо решение, заявиха от дружеството

„Инерком България“ депозира днес жалба във Върховния административен съд срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията от 19.07.2018 г., с което на компанията беше забранено да придобие българския бизнес на ЧЕЗ, съобщиха от дружеството.
„Запознахме се внимателно с документа и детайлно анализирахме мотивите за негативното решение на антимонополния орган. Очакваме бързо и справедливо решение от страна на ВАС", каза Милена Стоева, председател на Съвета на директорите на „Инерком България“.
Преди две седмици стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията забранява придобиването на контрол от страна на „Инерком България“ ЕАД върху ЧЕЗ. В процеса на проучване, Комисията е установила, че е налице припокриване на дейностите на участниците в пазара на производство и доставка на ток. Според оценката на КЗК придобиването би имало вертикални ефекти на пазарите, надолу по веригата, а именно: пазарите на разпределение на електрическа енергия, на снабдяване/доставка на електрическа енергия, на търговията с електрическа енергия и на свързаните с търговията услуги по координиране на балансиращи групи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета