След събора на БСП Бузлуджа тъне в боклуци

Общество

29-07-2018, 13:37

Снимка:

Facebook

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Отпадъците ще бъдат почистени от община Казанлък, а не от социалистите

На 1441 метра височина в Стара планина в разгара на лятото. Очакванията са зеленина, прохлада под сенките на дърветата и спокойствието на природата. Реалността - купища боклуци след проведения събор на левицата на Бузлуджа.

Според БСП над 70 хил. души са се събрали в събота на Историческата поляна, според други източници те не са били повече от 30 хил. Но бройката на хората няма значение. Важно е друго - количеството – това на найлоновите торбички, пластмасовите бутилки, хартиите, чувалите. А те са много.

Целият свят се бори срещу пластмасата – неизменна част от съвременния ни живот, която ни зарива. Отпадъците от пластмаса, които не се разграждат, са един от най-големия замърсител на планетата ни. И природозащитници в цял свят ежедневно се борят с тази заплаха. Е у нас, Зелените явно не са на същото мнение. Къде са те днес? Защо не казват нищо за замърсяването на Стара планина? Нали са активни граждани, защитници на природата?

Пред bTV общината в Казанлък е съобщила, че вече е създадена организация за почистването на местността. А трябва ли общината да почиства след събитието на социалистите?