Общинските съветници от ГЕРБ-Кърджали против строеж в парк „Простор"

Политика

27-07-2018, 17:16

Снимка:

МОСВ

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Няма да позволим изливане на бетон, заявиха от ГЕРБ-Кърджали

"Община Кърджали възнамерява да раздроби на парчета с цел застрояване една от емблемите на града – парк „Простор“, алармират общинските съветници от ГЕРБ-Кърджали. Със заповед на кмета Хасан Азис е изработен проект за изменение на подробен устройствен план на части от парка, отредени за отдих и култура, стадион, астрономическа обсерватория, ресторант и др. Посочените мотиви за промяната на ПУП са: изграждане на техническа инфраструктура и застрояване, съобщават от партията.
„Ще внесем писмено възражение срещу парцелирането на парк „Простор“ в частна полза и в ущърб на обществения интерес в законовия 14-дневен срок“, категоричен е председателят на групата общински съветници от ГЕРБ в местния парламент Огнян Иванов.
„С промени в кадастралната карта се обособяват 26 отделни имота с обща площ над 100 дка, които вероятно ще бъдат преобразувани от публична в частна общинска собственост, за да бъде сменено предназначението им и зелената зона да се превърне в поредната строителна площадка“, твърдят съветниците. „Няма да позволим изливане на бетон в парк „Простор“. Призоваваме гражданите на Кърджали да реагират и да се противопоставят на поредния брутален опит за разграбване на терени, унищожаване на зелени площи и злоупотреба с общинска собственост“, заявиха от ГЕРБ-Кърджали.