Белезници за мъж, пребил до смърт 72-годишен

Крими

27-07-2018, 13:49

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Тялото на жертвата със 16 счупени ребра

44-годишен мъж е задържан за жестоко убийство в шуменското село Зайчино ореше, съобщиха от МВР. На 24 юни вечерта случаен минувач се натъкнал на зловеща гледка в ожънат житен блок в землището на селото. Подал сигнал в полицията. Там лежало безжизненото тяло на 72-годишният мъж.

Разплитането на случая започнало след извършената от съдебен лекар аутопсия, по време на която станало ясно, че починалият е с тежка гръдна травма, счупени десет ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии в горните и долни крайници. Криминалисти са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление, които дали резултат.
Малко след 22 часа на 25 юли е задържан 44-годишен мъж от същото село. Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал.