Волен и Валери: Емоционални сме, да не искате 240 робота

Лидерите на Атака и НФСБ с коментари за противоречията помежду им

С реторични въпроси към журналистите – така председателят на ПГ на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров отговори на питанията за противоречията с Валери Симеонов. Двамата влязоха в остър конфликт, но се помириха вчера след спешна среща с премиера Бойко Борисов.

„Не е ли по-честно, ако Симеонов каже нещо към мен и аз му отговоря - това да стане обществено достояние? Не е ли по-честно това да излиза навън. Хората да разбират с кое единият не е съгласен, с кое другият не е съгласен, и това да се разрешава пред очите на цялото общество? Дали това ще ни изкара емоционални, то няма жив човек, който да не е емоционален. Надявам се не искате тук 240 роботи?“, попита Сидеров.

Той дойде минути преди вицепремиера Валери Симеонов, който трябваше да отговори на един въпрос за златодобива, зададен му от лидера на Атака. 

От думите на Сидеров стана ясно, че размяната на нападки помежду им се дължи на липсата на уточнения и разговори.

„Нямаше коалиционен съвет дълго“, посочи още той и допълни, че най-важното за което вчера са се разбрали е всяко нещо, всеки закон, който влиза в зала, да се обсъжда на съвета.

„Това е което ме накара да застана вчера и да кажа, че имаме решение на сблъсъците между нас“, обясни Сидеров. 

„Смятам, че Валентин Касабов не е подходящо да стои в ПГ на „Обединени патриоти“, подчерта обаче председателят на групата. По думите му чакал групата да се събере и да реши какво да прави с Касабов. 

Вицепремиерът Валери Симеонов беше лаконичен в коментарите си по темата. 

„Мога да кажа само, че съм доволен от развитието на нещата и приветствам решението на парламента, с което отпаднаха тези два члена“, каза пред журналисти Симеонов, визирайки решението на парламента да подкрепи ветото на президента върху част от Закона за приватизацията. 

По въпроса с конфликта между него и Сидеров, той заяви: „Мисля че останалото е достатъчно разяснено“.