Увеличават „Зелената зона“ в София с 5500 места – стават 27 хил.

Общество

26-07-2018, 11:53

Снимка:

ЦГМ

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Нощен служебен абонамент в „Синя зона“ ще има от 1 ноември

На последното си заседание преди лятната ваканция общинските съветници в София разглеждат предложението на колегите си Зафир Зарков, Борислав Борисов и д-р Ваня Тагарева от ГЕРБ за увеличаване на местата в „Зелена зона“ с 5 500 места в кварталите Оборище, Възраждане, Красно село и Лозенец. В предложените изменения и допълнения на Наредбата за организация на движението в София най-много нови места в „Зелена зона“ ще бъдат разкрити в кв. „Лозенец“.

Румяна Милова, член на УС на Центъра за градска мобилност уточни, че информацията за новите паркоместа в „зелена зона“ ще бъде предоставена на районните общини и те ще запознаят гражданите с нея. Жителите на улиците с промени в паркирането ще имат един месец, за да възразят.

От ЦГМ поемат и ангажимента да инвестират 900 000 лв. в подмяна на тротоарите, за да са удобни за придвижване на пешеходците.

Румяна Милова допълни, че в ЦГМ са готови да увеличат служителите си и са закупили нова техника, за да са готови да обслужват и въвеждането на нощен служебен абонамент в столицата от 1 ноември. Този регламент ще касае само „Синя зона“. За месец нощният служебен абонамент на едно парко място ще струва 650 лв. и ще касае основно места около нощните заведения.