Докато в Странджа плачат за овцете, Нинова и другари поливат юнашки новата „Визия за България”

Политика

25-07-2018, 19:55

Снимка:

faktor.bg

Автор:

www.faktor.bg

Всичко от Автора

Млад социалист се хвали във фейса със снимки от пир по време на чума

Социалната мрежа фейсбук освети нов скандал с Корнелия Нинова и обкръжението й, пише сайтът www.faktor.bg. Съвсем лаконично той може да бъде определен като „Пир по време на чума”. В случая всичко е съвсем истинско – става дума за другарски пир на родните социалисти, докато българските фермери ронят сълзи и се вайкат, че трябва да умъртвят овцете си заради зараза с чума.
На 21 юли БСП и Нинова представят в зала 3 на НДК на национално съвещание своята „Визия за България”. На форума участват членове на НС на БСП, народни представители, председатели на областни и общински съвети на БСП, кметове, коалиционни партньори, представители на граждански организации, експерти. Същата вечер, след като са поискали смяна на системата, защото сегашната ни убива, социалистите и лидерът им се отдават на гуляй в столично заведение, докато животновъдите в Странджа са в шок, че трябва да загубят стадата си заради чумата. Източници на Faktor.bg твърдят, че купонът е бил в бившия хотел "Принцес", а сега "Рамада". Инак пред телевизионните камери и медиите БСП и Нинова подкрепят и подстрекават протестите на животновъдите, настройват ги срещу властта. Но лицемерието пред народа им е присъщо още от годините на комунизма. Трагедията в Странджа съвсем не им пречи да пируват за новата визия, с която възнамеряват да управляват страната.
За пиршеството научаваме от личната страница на явно младия социалист и поклонник на Нинова Симон Сергев. Момчето само се е похвалило, а читатели на Faktor.bg ни препратиха интересните снимки и постове. На личната си страница Симон е публикувал снимки от въпросния другарки мухабет. На едната е заедно с червения лидер. Сергев е написал: „С ПРЕЦЕДАТЕЛ НА БСП ЗА БЪЛГАРИЯ КОРНЕЛИЯ НИНОВА”. Младежът знаково показва стиснат юмрук с вдигнат палец. Той е със светлосин потник, а Нинова е консервативно облечена в тъмносиньо, вероятно в памет на седесарското й минало. Зад тях се виждат похапващи и попийващи другари. Някои от червените активисти се „мъчат” с чаша в ръка пред огромни салати, като червена метафора за новата визия за България.
Публикуваните във фейса снимки са превъзбудили форумците. Един от тях пише на Сергев: „Айде спасете козите, Аз съм с вас”, а друг отговаря: „Не спасете козите, а пасете козите с нея! И предцедател е по Стоичков, нормалното е предСедател!” Друг форумец пък критично отбелязва под снимката за спомен с лидера: „Не знам какво не харесваш на снимката, освен че има 11 правописни грешки, а фонът е селско-аграрен.”
Младият социалист Сергев е пуснал и снимка от приключилия няколко часа по-рано форум в НДК. Иронично той показва червена папка, на която пише: „ПРОЕКТ ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ”, но обърната знаково обратно. Явно младежът иска да ни каже, че с новата визия ще обърнат държавата с краката нагоре. Или ни дава скрит код за визията на БСП – всичко в тази програма приемайте наобратно!
След като преди дни клип с един от активно протестиращите в Шарково, разконспирира Нинова като основния подстрекател на протестите, сега млад неин съидейник показва как могат да пируват социалистите дори и по време на чума – навярно това е новата им визия за България.