„Яката дупара“ ще весели социалистите на Бузлуджа

Арт и Стил

25-07-2018, 19:46

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

БСП вади 20 хил. лв. от партийната субсидия за Горан Брегович

„Яката дупара, яката дупара! Сега ша ва запаля, сега ша ва запаля!“ Част от хита на младата музикална звезда Гери- Никол, за която се твърди, че ще вземе участие в събора на социалистите на Бузлуджа. Събитието е на 28 юли, а вече стана ясно, че БСП са се бръкнали с 19 650 лв. от партийната субсидия за Горан Брегович. С крупната сума столетницата си осигурява звездата и неговия „Оркестър за сватби и погребения“. Съборът под върха в края на юли по традиция е посещаван главно от по-възрастния електорат, но очевидно целта е този път да бъдат привлечени и фенове на музика, тип –„Направо ги убивам“.
Преди време от парламентарната трибуна, макар и иронично, Георги Кадиев каза, че Гери –Никол би свършила работа за поста на просветен министър.
От БСП вече съобщиха, че на събора могат да се чувстват поканени освен техните симпатизанти и всички почитатели на музиката на Брегович, а за младата изпълнителка все още се чака официално потвърждение.
Този уикенд социалистите традиционно ще се съберат в в местността "Историческа поляна". Ще бъдат поднесени цветя и венци на паметника на връх Шипка. Проявата ще се открие с младежка конференция в петък вечер. Участие са заявили младежи от Словения, Сърбия, Албания, Черна гора и Румъния. В срещата участие ще вземе и червеният лидер Корнелия Нинова. После следва музикалната програма.