НФСБ: Вече не възприемаме Сидеров като шеф на парламентарната ни група!

Сътресения и политически искри в „Обединени патриоти“

Сътресения в малката коалиция. След като от ВМРО, Атака и НФСБ си размениха остри реплики през телевизионни предавания, днес политическите искри „прехвърчаха“ и от кулоарите на парламента. Напрежението сред Патриотите дойде от промените в Закона за приватизационен и следприватизационен контрол. След като депутатите гласуваха законодателните промени, НФСБ обвиниха коалиционните си партньори в лобизъм.

В отговор на въпрос има ли риск за малката коалиция Явор Нотев от „Атака“ обясни пред журналисти в парламента, че в политиката винаги има риск.

„Ние сме тук, за да дебатираме. Теоретично е възможно и в малката коалиция, и в голямата коалиция – ще поживеем и ще видим. Това е политика, това е динамично действие“, посочва зам.-председателят на парламента Нотев.

Искрен Веселинов от ВМРО пък коментира, че от партията им имат силно желание страстите да се уталожат.

„За нас коалицията трябва да се запази, ние сме отговорни пред нашите избиратели. Смятам същото важи и за нашите колеги от НФСБ и АТАКА“, подчерта Веселинов.

По-остър в изказването си бе Валентин Касабов от НФСБ. Съпартиецът на Валери Симеонов каза пред журналисти, че депутатите от НФСБ вече не възприемат лидера на „Атака“ Волен Сидеров като председател на групата на „Обединени патриоти“ в парламента.

„Сидеров копира Симеонов. Той е в негов си филм и сюжет“, отсече Касабов. Вчера имало парламентарна група, на която обаче шефът й не присъствал.