Борисов: Ако искахме да спасяваме редник Киро и редник Райън нямаше да водим дела - bulgaria.utre.bg

Борисов: Ако искахме да спасяваме редник Киро и редник Райън нямаше да водим дела

25 юли 2018, 11:20 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Правителствена информационна служба

Премиерът изказа възмущение от възникналите коментари по темата в началото на правителственото заседание

„Ако някога сме искали редник Киро или редник Раян, или който и да е да пазим, нямало е да заведем дело срещу KGM Maritime Shiping AD“. Това изказване направи министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното заседание на Министерски съвет.

Премиерът вчера поиска нови поправки в Закона за приватизацията. Причината – възникналите спекулации, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове в това число бизнесмените Кирил Домусчиев и Делян Пеевски.

„Искам да припомня, че на 6 юли 2017 г. това правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на икономиката за 2017 г. в размер на 2,4 млн. лв. за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск за отмяна пред Върховния касационен съд на основание чл. 47 от Закона за международните търговски арбитражи на арбитражно решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд на БТПП към KGM Maritime Shiping AD“, припомни министър-председателят.Коментари (1)

Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
Най–големите глупости в България ги говори Бойко Борисов!!! Но няма как, да каже нещо друго, защото е неграмотник!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ!!!
25 юли, 12:35 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета