Земеделци и животновъди подкрепиха действията на правителството за чумата

Общество

24-07-2018, 12:53

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Браншът възмутен от поведението на Корнелия Нинова

Всички ние от бранша заставаме твърдо зад действията на земеделския министър Румен Порожанов и действията на администрацията. Това обявиха на пресконференция представители на най-големите земеделски и животновъдни организации в страната. Те заявиха, че цялата гилдия застава зад предприетите мерки за ограничаването на чумата по животните в Странджанско.
Има ли огнище, трябва да има санитарна зона. В това бяха категорични от гилдията.
„Сега е времето да помислим за един Закон за браншовите организации или Земеделска камара, където всички трябва да се идентифицираме. Не може една организация, подкрепена от политическа сила, да създаде хаос в нашия бранш“, обясни Костадин Костадинов, който е представител на зърнопроизводителите. Свиневъдството е един от най-развиващите се отрасли през последните 3 години, посочи още Костадинов.
От бранша споделиха, че са изключително възмутени от начина, по който е бил политизиран проблема с чумата. Те коментираха и, че са: „възмутени от поведението на г-жа Нинова“.
„Това не е отговорно политическо поведение“, обединиха се около това мнение от гилдията. Те апелират и да „не се пипа експертния съвет на Министерство на земеделието“.