Български успех в борбата с двойния стандарт при храните - bulgaria.utre.bg

Български успех в борбата с двойния стандарт при храните

23 юли 2018, 13:15 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    ЕС

ЕК одобри предложената от Емил Радев и Андрей Новаков програма

България отбеляза огромен успех, след като Европейската комисия (ЕК) одобри предложението на евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков за въвеждане на програма за борба с двойния стандарт при храните. Българска програма е на стойност 1,3 млн. евро. "Одобряването на програмата е реален резултат от натиска, който евродепутатите и страните от Източна Европа оказаха", заяви Радев. Той припомни, че в началото ЕК не е признавала проблема с двойните стандарти. По думите му двойните стандарти са огромен бич на ЕС. „Ние ще направим всички възможно, за да променим това“, допълни евродепутатът. И подчерта, че с помощта на информацията, която ще бъде събрана ще има по-ясна картина в кои държави съществува проблемът. „Надяваме се в крайна сметка да имаме ново законодателно предложение за уеднаквяване на стандартите“, обясни Радев.
„Събраните данни от провеждането на повече тестове и от повишения капацитет на тези организации, да послужат за въвеждане на минимални стандарти в ЕС“, допълни Новаков. И обясни какво предстои по процедура. „До края на август ще внесем изменение в европейския бюджет на стойност 1 300 000 евро, колкото е програмата и очакваме от началото на 2019 г. ЕК да започне изпълняването на програмата. Вероятно чрез обявяване на обществена поръчка с външен изпълнител, която да разпише правилата за кандидатстване“, каза евродепутатът. Според него още през 2019 г. може да има конкретни резултати. Новаков също е доволен, че с програмата ще се повиши капацитетът на потребителските организации. Те ще станат пълноценни в защитата на потребителските права, смята евродепутатът.Коментари (1)

Потребител
потребител
Ха ха отново ще се усвоят едни пари с неясни последици.Нима ЦК на ЕК не е знаела какво ядат Източно европейските страни, и сега хоп ма много "изненада" М ? И как ще наложат на дойчовците шоколада за тях да е едно качество/както досега/ а за българи и румънци друг М ? Ще има регламент ли що ли и кой ще го спазва ?
24 юли, 07:56 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ