ГЕРБ: Имаме видео - провокатор от Шарково признава, че Нинова му е заръчала (ВИДЕО)

Зад провокациите стоят БСП, президентът и „белградският крадец“, категорични са управляващите

ГЕРБ разполагат видео доказателство, че провокациите в Шарково, са по „екшън план“, разработен от Корнелия Нинова, президентът Румен Радев и укриващия се в Сърбия бизнесмен Цветан Василев. Това заявиха от партията на извънреден съботен брифинг.

„Преди няколко дни дадохме ясна информация, че според ГЕРБ тези провокации, които се случват в района на село Шарково, са инициирани от „Позитано“, президентът Румен Радев и "белградския беглец". В социалните мрежи съществува видео, което доказа тези наши обосновани съмнения. От 19 юли едно лице, което е един от най-активните организатори на тези действия, е пуснал видео. Този човек се казва Тодор Атанасов. Когато влезете в неговия профил във „Фейсбук“, ще видите това видео. Той е един от най-активните организатори, които възпрепятстват органите на реда да влязат в огнището на чумата, което е там“, съобщи експертът към ГЕРБ Антон Тодоров.

От партията питат Нинова какви точно указания е давала и каква е целта й.

СКАНДАЛНОТО ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

„Соцлидерът да каже познава ли този човек във времето, в което е присъствала в Странджа, поддържала ли е контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в заразените райони. Дали Нинова е поддържала контакти с хора, които са изцяло външни лица от селото и давала ли е указание на провокаторите как да действат“, настоява за отговор депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Иначе управляващите са категорични, че „червеният сценарий“ е обречен на провал.