БСП потвърдиха амбициите си – искали да сменят и ГЕРБ, и системата

Червените – в предизборен режим, представиха управленска платформа

БСП направи заявка за влизане в режим Предизборна кампания. Въпреки оставащите 3 години до нов парламентарен вот, социалистите представиха амбициозна управленска платформа. Това е поредно потвърждение на червените надежди за сваляне на правителството и провеждане на предсрочни избори за депутати.

Алтернативната управленска програма беше представена за „Зала 3“ на Националния дворец на културата.

„Нашето предложение за нов начин на развитие на България, край на бягството на държавата от функциите, връщането й в стратегически сектори за живота на българите – производство, земеделие, енергетика, здравеопазване, енергетика, здравеопазване, образование, социални системи, наука и култура“, заяви пред форума председателят на партията Корнелия Нинова.

Според нея БСП щели да могат да създадат една България със собствена икономика и със стабилна, социална, здравна и образователна система, която щяла да има друга тежест в общото европейско семейство.

Официалната заявка идва на фона на тежка хибридна кампания срещу „Кабинета Борисов 3“, идваща от няколко фронта – социалистите, Президента и укриващия се в Сърбия бизнесмен Цветан Василев. В нея влизат дезинформация и манипулации за къщи в Барселона, метреси, деца, конспирации за измислянето на чума по овцете, каквато всъщност нямало и дори обезлюдяване на райони с цел заселване на мигранти.