Краси Велчев: БСП целят предсрочни парламентарни избори с европейските

В изказванията на президента понякога прозира това, което предишния ден е казано от БСП

„В БСП тактиката явно е такава, че подготвят нещата. Тяхната идея - и те не я крият - е пролетта заедно с евроизборите да стане така, че да има и парламентарни“, това заяви пред БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

По думите му от няколко месеца има хора от опозицията, които непрекъснато държат под напрежение и в парламента отношенията и работата вървят трудно по тази причина. „Защото е на принципа да се върви на инат“, поясни политикът.

„Не знам какво целят с това, след като всичко в държавата върви добре - и икономика, и външна политика“, заяви още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. По думите му, това не е държавническо мислене.

„През тези шест месеца наблюдавахме едно изкуствено повишаване на напрежението, за да се покаже пред Европа и пред нашите партньори, че в България не всичко е толкова стабилно, колкото е в действителност“, коментира Велчев.

Според него помощник на „левицата“ в мисията им за сваляне на правителството е президентът Румен Радев, в чиито изказвания често прозира това, което предишния ден е казано от БСП, от Нинова или хората от партията.

Той допусна, че е възможен „ремонт“ на кабинета.

„Има министерства, където или нищо не е направено, или са направени грешки“, коментира Велчев.